Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Oorlogsverhalen op TV

Oorlogsverhalen op TV

Zesdelige tv-serie 'Oorlogsverhalen Indië' bij tv-kanaal ONS

Vanaf 14 augustus 2018 - 21.30 uur
In de tv-serie 'Oorlogsverhalen Indië' komen oorlogsbetrokkenen uit voormalig Nederlands-Indië en hun nabestaanden aan het woord, wier verhaal onder andere is opgenomen in het digitale archief www.oorlogsverhalen.com.
De serie wordt uitgezonden ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale Indië Herdenking op 15 augustus, precies 73 jaar nadat Japan capituleerde. Hiermee kwam ook in Azië een einde aan de Tweede Wereldoorlog.
De serie wordt gepresenteerd door Pia van der Molen (documentairemaakster en bestuurslid van de Stichting Oorlogsverhalen).​​​​​​

Kanalen-overzicht

Voor een overzicht van de kanalen waarop ONS uitzendt klik hier >>. U kunt de programma's na uitzending op deze pagina terugzien.

Uitzending gemist Oorlogsverhalen Indië


Eerdere tv-uitzendingen met oorlogsverhalen bij ONS


RTL4 - Ereveld vol leven - 2018

 

 


TV uitzending van RTL4 i.s.m. de Oorlogsgravenstichting, waarin oorlogsslachtoffers letterlijk een gezicht krijgen. Hierin onder ander ook het oorlogsverhaal over de grootvader van Gordon. Uitgezonden op 4 mei 2018

Bij de herdenking op het Ereveld Loenen staan leeftijdsgenoten van de slachtoffers achter de graven symbool voor iemand wiens leven door oorlogsgeweld is beëindigd.