Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Crowdfunding voor herdenking van Stichting Oorl...

Crowdfunding voor herdenking van Stichting Oorlogsverhalen

Crowdfunding voor herdenking van Stichting Oorlogsverhalen

Herdenking

De Stichting Oorlogsverhalen organiseert op 19 mei 2020 -75 jaar na de oorlog- in samenwerking met het Regiment Johan Willem Friso een herdenking in Havelte van soldaten, die destijds gesneuveld zijn in Nederlands-Indië: 106 basisschool-leerlingen dragen bij de herdenking 106 grote foto's van de 106 gesneuvelden bij het regiment, terwijl hun namen worden afgeroepen. Dit gebeurt in aanwezigheid van nabestaanden en nog levende veteranen.

Tentoonstelling

Daarnaast wordt rond de Nationale Indië-herdenking op 15 augustus a.s. door de Stichting Oorlogsverhalen een speciale tentoonstelling ingericht in het Provinciehuis in Assen met informatie en alle foto's van de gesneuvelden

Crowdfunding

Voor het dekken van de kosten moet de Stichting Oorlogsverhalen nog zorgen voor een bedrag van € 6500 om alle kosten voor dit project te dekken. Daarvoor zijn we een crowdfundingsactie gestart.

Waarvoor is het bedrag van € 6500 nodig?

  • Voor het opsporen na 75 jaar van foto's van 106 gesneuvelden.
  • Het professioneel scannen en groot afdrukken van de oude foto's op draagborden.
  • Het verzorgen van informatieve lessen over dit project op de deelnemende basisscholen.
  • Het inrichten van een speciale tentoonstelling in het Provinciehuis in Assen rondom de Nationale Indië Herdenking op 15 augustus 2020 met informatie en alle foto's van de gesneuvelden.

 U kunt hier >> voor het project doneren
Dank u wel voor uw bijdrage!