Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Names+Faces: nieuw project van de Stichting Oor...

Names+Faces: nieuw project van de Stichting Oorlogsverhalen

Names+Faces: nieuw project van de Stichting Oorlogsverhalen

Oorlogsverhalen over hun vader, moeder, opa, oma, overgrootouders, ooms en tantes, die door kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, neven en nichten in beeld worden verteld; dat is de essentie van het nieuwe project Names+Faces van de Stichting Oorlogsverhalen.

De jongeren worden gefotografeerd en gefilmd met een foto in de hand van een familielid terwijl hij of zij het oorlogsverhaal van het familielid vertelt. Het gaat om verhalen vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Dus ook verhalen over de in totaal 120 uitzendingen sinds 1947 van Nederlandse militairen bij buitenlandse missies. 

YouTube en posters

De video's worden geplaatst op een speciaal You Tube-kanaal en op www.oorlogsverhalen.com, de website van de Stichting Oorlogsverhalen.
Voor tentoonstellingsdoeleinden worden de foto's van de jongeren met de afbeelding van hun familielid  afgedrukt in een formaat van 1.80 x 1 meter. Op deze levensgrote poster komt een QR-code te staan, waarmee de video op je mobiele telefoon gescand en bekeken kan worden. Hierdoor kun je fysiek langs de posters lopen, terwijl je de verhalen van de jongeren op je mobiele telefoon of tablet bekijkt en beluistert.

2020

Het Names+Faces project zal worden gepresenteerd in 2020: 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.