Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Omgekomen militairen herdacht bij Nationale Tap...

Omgekomen militairen herdacht bij Nationale Taptoe 2018

Omgekomen militairen herdacht bij Nationale Taptoe 2018

Tijdens de Nationale Taptoe 2018 gehouden in het Rotterdamse Ahoy gaven alle orkesten van de Nederlandse Krijgsmacht en politie een wervelende show. Daarnaast gaven internationale militaire orkesten uit Frankrijk, Japan en Noorwegen acte de présence.  

Eerbetoon aan veteranen

Tijdens de première in een afgeladen Ahoy waren ruim 3000 Nederlandse veteranen aanwezig.
Voor de aanvang van de 'grande finale', waarin de deelnemende orkesten gezamenlijk optraden, werd erkenning en waardering geuit jegens de veteranen en in een stemmige muzikale ode stilgestaan bij de militairen, die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn op buitenlandse missies. Hun aantallen en de namen van hen die bij meer recente buitenlandse missies zijn omgekomen, werden geprojecteerd op de levensgrote led-wand in het decor.

Timo Smeehuijzen

Een van de gesneuvelden wiens naam getoond werd, is Timo Smeehuijzen. Hij kwam om bij een bermbomaanval in Afghanistan. In een korte documentaire van Pia Media gemaakt voor de Oorlogsgravenstichting komt onder andere zijn dienstmaatje Maikel Diederen aan het woord. Timo stierf in de armen van Maikel.