Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Oorlogsverhalen op Historiek

Oorlogsverhalen op Historiek

Oorlogsverhalen op Historiek

De Stichting Oorlogsverhalen heeft met Historiek, het grootste on-line geschiedenismagazine van Nederland, afgesproken dat het blad elke maand een videoverhaal plaatst uit de collectie van de stichting, die inmiddels meer dan 250 oorlogsverhalen omvat.

Geschiedenis is relevant

Historiek omschrijft haar doelstellingen alsvolgt:
"Historiek is een online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit op een toegankelijke manier met elkaar verbinden. Ons motto: 'omdat we ook van gisteren zijn'.

Beste online geschiedenisproject

"In 2015 werden we door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject. Wij vinden geschiedenis meer dan relevant. Wie wil weten in wat voor wereld hij leeft, zal altijd moeten kijken hoe en door welke factoren die wereld geworden is tot wat hij is. Een duik in het verleden is dan onontkoombaar".

Archief

"Historiek werkt aan een groot encyclopedisch archief, over tal van historische onderwerpen en personen. Onze site maakt gebruik van veel externe auteurs. Journalisten, historici, wetenschappers, enzovoort. Wij selecteren daarbij niet op politieke kleur. Politiek gezien zijn wij namelijk kleurloos. Wij denken dat op internet al genoeg meningen en opinies te vinden zijn. Natuurlijk is volledige objectiviteit een illusie, maar wij streven die wel zoveel mogelijk na".