Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Seminar lesgeven over WOII en Holocaust

Seminar lesgeven over WOII en Holocaust

Seminar lesgeven over WOII en Holocaust

Het CIDI meldt dat speciaal voor docenten Geschiedenis en Maatschappijleer een seminar wordt gegeven over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust van 29 december 2017 tot 7 januari 2018 bij Yad Vashem, het Holocaustmuseum in Jeruzalem.

Doel

Het doel van dit seminar is uitwisseling van ideeën en ervaringen, verdieping van historische kennis, en vertrouwd raken met nieuwe leermiddelen en methodes. Je verkent het museum, volgt colleges en vooral: je gaat actief samen aan de slag in workshops, waarbij je gebruik maakt van het lesmateriaal van Yad Vashem en voortbouwt op het unieke materiaal van het Holocaustmuseum. De Nederlandse context wordt als uitgangspunt genomen.

Nederlandse begeleiding

Yad Vashem, Holocaustmuseum in JeruzalemDe groep heeft binnen Yad Vashem een Nederlandse begeleider, die goed thuis is in de situatie hier. Er is een sterke nadruk op het belang van racismebestrijding en een besef van de waarde van mensenrechten, waarbij aandacht is voor de rollen van slachtoffers, daders en omstanders. Voor meer informatie en aanmelden ga naar: www.holocausteducatie.nl