Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Stichting Oorlogsverhalen deelnemer Netwerk Oor...

Stichting Oorlogsverhalen deelnemer Netwerk Oorlogsbronnen

Stichting Oorlogsverhalen deelnemer Netwerk Oorlogsbronnen

Stichting Oorlogsverhalen is deelnemer geworden van het Netwerk Oorlogsbronnen, dat tot doel heeft eindgebruikers wegwijs te maken in de fysiek verspreide bronnen. Stichting Oorlogsverhalen is gespecialiseerd in journalistieke 'oral history' voor de consument en jongeren en is daarmee aanvullend op de activiteiten van het Netwerk Oorlogsbronnen.

Versnipperd

Het aanbod aan bronnen uit en over de Tweede Wereldoorlog in Nederland is groot, maar versnipperd. Ruim 430 instellingen in ons land beheren collecties over deze periode. Het Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) heeft tot doel eindgebruikers wegwijs te maken in de fysiek verspreide bronnen, en doet dat onder meer via de collectieportal. 
Stichting Oorlogsverhalen is gespecialiseerd in het vastleggen en openbaar maken en houden van getuigenissen (oral history) over oorlogssituaties vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu.  Op haar website www.oorlogsverhalen.com staan inmiddels meer dan 150 oorlogsverhalen, vastgelegd op video en op schrift.  

Laagdrempelig

Oorlogsverhalen.com is een makkelijk toegankelijke en laagdrempelige journalistieke bron voor oorlogsverhalen gericht op consumenten en op jonge mensen. De getuigenissen op oorlogsverhalen.com zijn te vinden op naam, thema en op land. Het bezoekerspubliek van oorlogsverhalen.com is jong: 76% van de gemiddel 100 unieke bezoekers per dag is beneden de 45 jaar.