Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Antoni Grollé

Antoni Grollé

Antoni Grollé was sergeant machinist bij de Koninklijke Marine in Nederlands Indië. Hij was een van de bemanningsleden van Hr. Ms. De Ruyter, die omkwam tijdens de Slag in De Javazee op 27 februari 1942, toen de Japanners de De Ruyter tot zinken brachten.

Karel Doorman

Onder leiding van Schout-bij-Nacht Karel Doorman trachtte de Nederlandse marine met 3 oorlogsschepen de Jappaners te verhinderen Java te bezetten. De Japanse vloot bleek echter oppermachtig. De Koninklijke Marine verloor bij deze zeeslag de kruisers Hr. Ms. de Ruyter, Hr. Ms. Java en de torpedobootjager Hr. Ms. Kortenaer. In totaal verloren 915 Nederlandse bemanningsleden het leven onder wie Karel Doorman en Antoni Grollé.

Leo Grollé

Zijn zoon Leo Grollé legde op 27 februari 2006 op het Nederlands Ereveld Kembang Kuning in Surabaja namens de familieleden van de slachtoffers een krans. Dit was ter gelegenheid van de onthulling van 5 koperen plaquettes waarop alle namen van de slachtoffers gegraveerd zijn. Leo Grollé werd vergezeld van zijn zoon en kleindochter.

Terug naar het overzicht