Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Jeroen Severs

Jeroen Severs

Wachtmeester der eerste klasse Koninklijke Marechaussee Jeroen Severs diende in 2004 bij de vredesmissie in Irak. Op 14 augustus 2004 kwam hij daarbij om het leven. Hij is 29 jaar geworden.

Wachtmeester der eerste klasse Koninklijke Marechaussee Jeroen Severs diende in 2004 bij de vredesmissie in Irak. Op 14 augustus 2004 keerde een Nederlandse patrouille, waarvan Jeroen Severs deel uit maakte, terug naar het Nederlandse hoofdkamp in As-Samawah in Irak. Rond middernacht werden de 3 jeeps van de Nederlanders marechaussees in de stad Ar-Rumaythah onder vuur genomen. Jeroen Severs kwam daarbij om het leven. Hij is 29 jaar geworden.

Nederlands oorlogsgraf

Op 20 augustus 2004 werd Jeroen Severs op de Rooms Katholieke Begraafplaats in Buren begraven. Hij heeft een Nederlands oorlogsgraf gekregen.

Vredesmissie Irak

De Vredesmissie in Irak duurde van juli 2003 tot maart 2005 en er waren 7000 Nederlandse militairen bij betrokken. Er zijn in die periode twee militairen om het leven gekomen: de eerste was sergeant Dave Steensma en de tweede wachtmeester Jeroen Severs.

Terug naar het overzicht