Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Bijzondere vondst oorlogsdagboek Nederlandse kr...

Bijzondere vondst oorlogsdagboek Nederlandse krijgsgevangene

Bijzondere vondst oorlogsdagboek Nederlandse krijgsgevangene

68 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog is een bijzonder met tekeningen en foto's geïllustreerd oorlogsdagboek gevonden van een Nederlandse krijgsgevangene.

Het is het dagboek van Majoor A.A. van Oorschot (foto rechts onder). Het werd ontdekt op een zolder van een woning in Naarden. De bewoonster was overleden en familieleden vonden het dagboek toen zij de zolder moesten leeg maken omdat het huis van de overledene verkocht was. Niemand van de familie was met het oorlogsverhaal van Van Oorschot bekend. Zij hadden nooit van hem gehoord en hun overleden tante had er nooit met hen over gesproken. Misschien heeft ook zij nooit geweten dat op haar zolder het bijzondere verslag in tekst en beeld van een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog verstopt was.

Oproep aan nabestaanden

Van het dagboek is door de Stichting Oorlogsverhalen inmiddels een digitale versie gemaakt, zodat ierdereen dit bijzondere oorlogsverhaal van een Nederlandse krijgsgevangene kan lezen. De Stichting Oorlogsverhalen hoopt dat door de publicatie van het dagboek eventuele nabestaanden van Majoor Van Oorschot zich bij de stichting zullen melden, zodat het origineel aan hen gegeven kan worden.

Meer informatie:
https://oorlogsverhalen.com/oorlogsverhalen/majoor-a-a-van-oorschot/