Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > Stichting Oorlogsverhalen op TV, internet, dag-...

Stichting Oorlogsverhalen op TV, internet, dag-en weekbladen

Stichting Oorlogsverhalen op TV, internet, dag-en weekbladen

De Stichting Oorlogsverhalen is een multimediale campagne gestart in de krant, week-en omroepbladen en internet. Partners in de campagne zijn dagblad de Telegraaf, omroepblad MAX Magazine, internetmagazine PlusOnline en televisie-themazender ONS (o.a. kanaal 50 Ziggo).

Doel is om persoonlijke verhalen van Nederlandse oorlogsgetroffenen en hun nabestaanden in de 2e en 3e generatie onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Het gezamenlijke bereik van deze campagne is minimaal 3 miljoen mensen.

 

De Partners

De Telegraaf

In de week van 30 april tot 4 mei zal de Telegraaf een groot artikel plaatsen over de Stichting Oorlogsverhalen. Met ruime aandacht voor een video die de stichting onlangs maakte met het verhaal van Ed Spetter wiens vader het bombardement van Rotterdam overleefde en daarna 3 jaar ondergedoken zat. Tot en met  4 mei zal de digitale Telegraaf ook elke dag een video plaatsen van de Stichting.
 

MAX Magazine

In de week van 4 mei publiceert het omroepblad MAX Magazine (oplage 380.000) een groot verhaal over de Stichting Oorlogsverhalen. Daarbij komen onder andere aan het woord Hans Hillen, Pia van der Molen, en Ed Spetter, zoon van een oorlogsgetroffene. Ook zal de website MAX Vandaag aandacht besteden aan de Stichting Oorlogsverhalen.

 

PlusOnLine

PlusOnline is de digitale uitgave van Plus Magazine het grootste weekblad in Nederland voor 50plussers. Rond 4 mei zal PlusOnline een aantal van onze video's plaatsen met verwijzing naar de Stichting Oorlogsverhalen.

 

Omroep ONS

TV kanaal ONS brengt vanaf vrijdag 4 mei op prime time om 20.30 uur een 7 delige tv-serie met als titel Oorlogsverhalen. Deze serie wordt gepresenteerd door Pia van der Molen (documentairemaakster en bestuurslid van de Stichting Oorlgsverhalen). In de serie komen oorlogsbetrokkenen en hun nabestaanden aan het woord, wier verhaal is opgenomen in het digitale archief www.oorlogsverhalen.com.
Voor een overzicht van de kanalen waarop ONS uitzendt klik hier >>

Toelichting

Hans Hillen, oud-Minister van Defensie en nu voorzitter van de Stichting Oorlogsverhalen formuleert het belang van de media-campagne als volgt: “Een oorlog raakt mensen ontzettend diep, ongeacht geloof, ras, kleur, leeftijd of wat dan ook. Het tast de kern van je bestaan aan. Als je die verhalen hoort en ziet, wordt dat invoelbaar. Daarom is het zo belangrijk, of beter: noodzakelijk, dat ze voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. Mét al die andere verhalen die onder de mensen leven.  Ze zeggen weleens: “Als je vrede wilt, moet je je voorbereiden op een oorlog.” Maar je kunt ook zeggen: “Als je vrede wilt, moeten de mensen weten wat oorlog is.”

Virtueel museum
“Het digitale archief van de stichting is eigenlijk een virtueel museum. Je vindt er verhalen van militairen, verzetsstrijders, maar ook gewone burgers die een oorlog hebben meegemaakt. Als je tijdens een bombardement links en rechts huizen hebt zien instorten, dan is dat net zo goed een ervaring die je leven tekent. En denk aan de onderduikers en andere slachtoffers van het nazibewind. Ook hun ervaringen zijn opgeslagen in het archief en worden nu ook verder ontsloten op televisie, en andere grote gedrukte en digitale media ”, aldus Hans Hillen in een toelichting.


Indië herdenking

De Stichting Oorlogsverhalen zal voor Omroep ONS rondom de Indië Herdenking op 15 augustus a.s. opnieuw een 6 delige televisieserie verzorgen met verhalen uit de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de zgn. bersiap-periode daarna.