Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Podcast

WarTalk is het oorlogsverhalen-podcastkanaal.

De verhalen zijn ingestuurd door betrokkenen en worden gepresenteerd door Eva Brouwer. Techniek: Jeroen Jonker. Een podcast is een soort radioprogramma op internet. Het is een geluidsbestand dat op elk gewenst moment beluisterd kan worden. Podcasts zijn bijvoorbeeld te horen via Google, Spotify, Apple Podcast, Stitcher etc. En natuurlijk ook op www.oorlogsverhalen.com.


 

Podcast 1

Het oorlogsverhaal van Egbert van Wijk die in de Zaanstreek als jongen de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Bij Drukkerij Van Wijk in Oostzaan werden in het geheim verzetskranten gedrukt. De Duitsers konden de drukkers niet te pakken krijgen. Als represaille schoten ze 8 onschuldige burgers dood. 
Luister de podcast hier >> 
Lees het verhaal hier >> 

 


Podcast 2

Het oorlogsverhaal van Yvonne Lanooy, die in de Tweede Wereldoorlog eerst bij haar Duitse grootouders van moederskant woonde in Meissen (Duitsland) in de hoop daar niet op te vallen. In de zomer van 1941 werden Yvonne en haar broertje ondergebracht bij haar andere oma en een oom, die aan de Schiekade in Rotterdam woonden. Tijdens de hongerwinter vinden ze onderdak in Staphorst.  
Luister de podcast hier >>
Lees het verhaal hier >>

 


Podcast 3

Het oorlogsverhaal van Guus Brand, die samen met zijn oudere zus Rie in de Tweede Wereldoorlog vanuit Bussum naar Friesland is overgebracht. Daar werden ze in Sneek bij twee Friese families ondergebracht.Ze kregen daar voldoende voedsel en draaiden de rest van de oorlog volledig mee in de gezinnen van deze opvangfamilies.
Luister de podcast hier >>
Lees het verhaal hier >>