Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Wim Kuijpers

Wim Kuijpers

Wim Kuijpers vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Engeland tegen de Duitse bezetters van Nederland. Hij kreeg een opleiding als boordschutter op een bommenwerper. Hij is tijdens de oorlog neergeschoten in Noord-Frankrijk en kwam om. Pia Media maakte voor de Oorlogsgravenstichting hierover een documentaire

Wim Kuijpers vluchtte tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Zuid-Limburg via Frankrijk, Spanje en Amerika naar Engeland om tegen de Duitse bezetters van Nederland te vechten.

Boordschutter

Hij kreeg een opleiding als boordschutter op een bommenwerper. Het was zijn taak om vanuit de lucht Duitse doelen in Frankrijk uit te schakelen. Bij een van deze vluchten werd zijn toestel boven Noord-Frankrijk neergehaald door Duits afweergeschut. Kuijpers kwam daar bij om.
Hij is begraven op het Nederlands ereveld Orry-la-Ville  ten noorden van Parijs (zie video)>>.

Zijn vrouw Audrey

Wim Kuijpers ontmoette tijdens de oorlog in Saint James' Park in Londen een Engelse jonge vrouw: Audrey (foto rechts). Ze werden verliefd en trouwden. Kort daarna raakte Audrey in verwachting.
Maar toen verongelukte Wim in Frankrijk. Hun kind werd na Wim's dood geboren. Het was een zoon. Zijn naam: William, vernoemd naar zijn vader Wim. Hij heeft hem nooit gekend... 
Later is Audrey hertrouwd en uit dit huwelijk kreeg ze een dochter: Elaine.
Audrey is in 2023 op 98-jarige leeftijd overleden.

 

Terug naar het overzicht