Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Nieuws > 2022 in vrede

2022 in vrede

2022 in vrede

Bestuur en medewerkers van de Stichting Oorlogsverhalen wensen een ieder: '2022: samen in vrede'.
In het vorig jaar heeft de Stichting met overtuiging en toewijding gewerkt aan  2 grote projecten m.b.t. de individuele gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna.

 

 

Laatste ooggetuigen

In het project 'De Laatste Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog' komen in totaal 23 personen in evenzovele video-portretten aan het woord over hoe zij de Tweede Wereldoorlog in Nederland en in het voormalig Nederlands-Indië hebben meegemaakt.
Meer informatie over dit project is hier >> te vinden. 

 

Indië in je Ziel

In het project 'Indië in je Ziel, hoe de Tweede Wereldoorlog doorwerkt in het Nederland van nu' omvat 12 documentaires van 25 minuten met persoonlijke verhalen van hen die  de Japanse bezetting in Nederlands-Indië meemaakten, en zij die hiervan de gevolgen kennen als echtgenoot, kind, kleinkind en ja, zelfs achterkleinkind. Welke invloed heeft de oorlog in Indië op hun leven? Van toen tot nu. Hoe voelt dit? En wat doe je ermee? 
Meer informatie over dit project is hier >> te vinden

VFonds

De projecten 'Laatste Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog' en  'Indië in je Ziel'  zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Vfonds , het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.