Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Familie Veffer

Familie Veffer

In de Tweede Wereldoorlog zat het joodse gezin Veffer 3 jaar lang ondergedoken in een kleine kamer in een huis aan de Vaartweg in Bussum waar de familie Makkinje woonde. Zij namen ondanks het gevaar zelf door de Duitsers opgepakt te worden het gezin Veffer, bestaande uit vader, moeder, 5 zonen en een dochter, in huis. Ze overleefden allen de oorlogsjaren.

Over het oorlogsverhaal van de onderduik van de familie Veffer (foto onder) maakte producent Gilles Frenken en regisseur Annet Betsalel een reportage die hierboven te zien is. Frenken is ook oprichter van de Stichting Beeldend Vermogen.

 

Actie behouden onderduikhuis

De Stichting Veffer Huis wil het onderduikhuis in Bussum, dat met sloop wordt bedreigd om er nieuwbouwwoningen neer te zetten, behouden en er een educatief centrum van maken.
Stichting Beeldend Vermogen heeft het voornemen met regisseur Annet Betsalel een aantal korte films over de onderduikperiode van het gezin Veffer maken, onder andere voor het Veffer Huis. Daarnaast wil Annet Betsalel een langere documentaire film maken over de familie Veffer, die na de oorlog uitgeweken is naar Canada, de VS en Israël.

Met dank aan Annet Betsalel (idee, research, regie, productie), Gilles Frenken (camera, geluid en producent), Juan Morales Calvo (editor), de familie Veffer in Canada en de familie Makkinje.

Terug naar het overzicht