Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > W.C. de Buijzer

W.C. de Buijzer

W.C. de Buijzer wordt in deze film herenigd met een van de mannen die hem destijds met gevaar van eigen leven uit het slagveld in Korea haalde.

Soldaat De Buijzer raakt zwaar gewond bij een actie tijdens de Korea Oorlog (1950-1953), waar in VN verband ook Nederlandse troepen tegen de Noord-Koreanen en Chinezen vochten

Gered

Hij wordt gered door zijn kameraden en overleeft de oorlog. In een video van Pia Media vertelt De Buijzer zijn oorlogsverhaal. Hij wordt in de film herenigd met een van de mannen die hem destijds met gevaar van eigen leven uit het slagveld haalde. De Buijzer had tot deze ontmoeting nooit geweten wie hem 60 jaar geleden gered heeft.

Overlijden Willem de Buijzer

Willem de Buijzer is op 30 oktober 2018 overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Hij is 87 jaar geworden.
De urn met zijn as is op 12 maart 2019 tijdens een speciale plechtigheid, georganiseerd door de Zuid-Koreaanse overheid, begraven op het Internationale Ereveld van de Verenigde de Naties in het Zuid-Koreaanse Busan, waar militaire slachtoffers van de Korea-oorlog begraven zijn.
Bij de plechtigheid waren vertegenwoordigers van de Nederlandse- en Koreaanse overheid, de Vereniging Oud Korea Strijders en de Oorlogsgravenstichting aanwezig.

Laatste wens

Zuid-Koreaanse militairen droegen de urn en een portret van de jonge Willem de Buijzer.
Het was zijn laatse wens om begraven te worden bij zijn gesneuvelde Nederlandse kameraden. 


Documentaire

In opdracht van de Vereniging Oud Korea Stijders (VOKS) is door Pia Media een documentaire gemaakt over de patrouille waarvan Willem de Buijzer deel uit maakte.
De documentaire met als titel 'De Laatste Patrouille' is op televisie uitgezonden door de EO.
De documentaire is hier te >> zien.

 


 

Terug naar het overzicht