Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Jimi Bellmartin

Jimi Bellmartin

Zanger Jimi Bellmartin wordt in Bogor op Java geboren. Zijn ouders overleven de Japanse bezetting van Neder­lands-Indië en de daarop volgende bersiap-periode tijdens de onafhan­kelijks­oorlog in Indonesië. Zijn ouders moeten vluchten naar Neder­land. Daar komt Jimi samen met zijn moeder terecht in het voor­malige con­cen­tratie­kamp Vught.

Jimi, geboren als Jimi Silawanebessy, verlaat als 1 jarige Indië. Hij groeit op in het voormalig concentratiekamp Vught. Samen met zijn moeder woont hij in een barak met als nummer Barak 23.

Zanger

Jimi is zanger geworden en heeft een song geschreven met de titel Barak 23. In een gelijknamige videoclip bezingt Jimi, samen met ex Doe Maar zanger Ernst Jansz, zijn repatriëring naar Nederland en hoe hij als Molukse landgenoot opgroeide in het voormalig concentratiekamp Vught.
De videoclip Barak 23 is hier >> te zien

The Voice of Holland

Zanger Jimi Bellmartin schitterde ook in de Voice of Holland. Al bij de eerste tonen van zijn vertolking van 'It's a man's world' draaiden alle juryleden tegelijk hun stoel.
Daardoor kwam hij direct in de volgende ronde van deze populaire tv-show terecht.
Zijn tv-optreden in The Voice of Holland is hier >> te zien

Jimi overleden

Jimi Bellmartin is op 28 mei 2021 na een kort ziekbed overleden. Hij is 72 jaar geworden. Wij herdenken hem  met warmte en respect. Hij was een bijzonder en hartelijk mens, die trouw bleef aan zijn afkomst en geschiedenis. Dat hij in vrede moge rusten.

Terug naar het overzicht
Tags
Nederlands-Indië Concentratiekamp Vught Repatrianten uit Indië
Heb je een oorlogs verhaal dat je wilt delen?
Iedereen kan zijn of haar oorlogsverhaal hier plaatsen.
Stuur een verhaal op

Copyright

Video

  • Pia Media
  • Camera en regie: Michiel Praal
  • Productie en eindredactie: Pia van der Molen
     

Tekst

  • Michiel Praal & Pia van der Molen