Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Michiel Eduard

Michiel Eduard

Het oorlogsverhaal van Michiel Eduard Donkersloot over zijn grootouders voor, tijdens en na de Japanse bezetting van Nederlands-Indië, die duurde van maart 1942 tot 15 augustus 1945. Michiel is 40 jaar geleden in Nederland geboren, maar draagt als nakomeling van Javaanse slaven Indië in zijn ziel.

Michiel Eduard (1981) is singer-songwriter en producer van Indonesische popmuziek en is van Nederlands-Indische afkomst. Hij treedt regelmatig op in Indonesië en is een graag geziene gast in radio en tv-programma's. Zijn Javaanse overgrootouders zijn van Java naar Sumatra getransmigreerd om te werken als Javaanse koelies op grote ondernemingen. Zijn grootouders, tantes en oom hebben op Sumatra en Java in 7 Jappenkampen gezeten en de bersiap meegemaakt. Zijn vader kwam met de familie in 1956 vanuit Medan met de Willem Ruys naar Nederland.
Voor www.oorlogsverhalen.com maakt hij video-vlogs over zijn zoektocht naar Indische oorlogsverhalen.

Stichting Anak Mas

Michiel Eduard Donkersloot is oprichter en bestuurslid van de Stichting Anak Mas, die kansarmen in Indonesië ondersteunt bij het voorzien in hun levensonderhoud. Ze doet dat door het financieren vann kleinschalige projecten. Meer informatie op www.stichtinganakmas.nl 

Terug naar het overzicht
Tags
Nederlands-Indië Indië in je Ziel Jappenkampen
Heb je een oorlogs verhaal dat je wilt delen?
Iedereen kan zijn of haar oorlogsverhaal hier plaatsen.
Stuur een verhaal op

Copyright

Video

  • Camera, montage en regie: Michiel Praal
  • Eindredactie en voice-over: Pia van der Molen
  • Muziek underscores en Vlogs: Michiel Eduard

Tekst

  • Pia van der Molen & Michiel Praal