Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Fokko en Maud Muller

Fokko en Maud Muller

Fokko en Maud leren elkaar in Indië kennen en trouwen. Na de bersiap periode, waarbij veel Nederlandse burgers vermoord werden, moeten zij in 1946 repatriëren naar Nederland. Ze komen terecht in het voormalig concentratiekamp Westerbork.

Fokko en Maud Muller zijn beiden geboren in Nederlands-Indië. Ze groeien er op en maken in Indië de Japanse bezetting mee. Fokko komt als jongetje in een Jappenkamp terecht. Dat overleeft hij. Fokko en Maud leren elkaar in Indië kennen en trouwen.

Repatriëren

Na de bersiap periode, waarbij veel Nederlandse burgers vermoord werden, moeten zij in 1946 repatriëren naar Nederland. Ze komen terecht in het voormalig concentratiekamp Westerbork, waar onder primitieve omstandigheden hun zoon geboren wordt.

Fokko en Maud zijn beiden oud geworden. Inmiddels zijn zij overleden. Kort voor hun dood vertelden zij aan Pia Media voor de camera hun oorlogsverhaal.

Wat komen jullie hier doen?

Over Indische repatrianten heeft Pia Media voor Omroep MAX een televisie-documentaire gemaakt met als titel 'Wat komen jullie hier doen?' .
 De film is terug te zien op Uitzending Gemist >>

 

Terug naar het overzicht