Direct contact? Mail ons: info@oorlogsverhalen.com

Home > Namen > Rivka Hoek

Rivka Hoek

Het oorlogsverhaal van Rivka Hoek. Haar ouders, twee grootouders en een oom en tante zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in een ondergronds hol in de bossen bij Markelo. Pia Media maakte hierover ook een reportage in Israël, waarin Rivka aan het woord komt.

Rivka Hoek is van na de oorlog. Ze is in 1947 geboren. Haar vader en moeder en een deel van haar familie zijn aan de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog op miraculeuze wijze ontkomen. Ten einde raad zijn ze letterlijk ondergedoken. Niet bij mensen thuis, maar in een hol onder de grond in de bossen bij Markelo.

Het verhaal van de onderduik

Dochter Rivka, die in Israël woont, vertelt het bijzondere verhaal over de onderduik van haar dappere ouders in het ondergrondse hol in de bossen bij Markelo….

Baby geboren

Tijdens de strenge winter is in januari 1944 in het hol haar jongste broertje Aharon Hoek geboren
(foto rechts). In de ondergronds hut hebben de Hoeks 19 maanden geleefd zonder ontdekt te worden door de nazi’s. En ze zijn nooit verraden. Er waren wel een aantal mensen van hun onderduik op de hoogte. Maar niemand heeft zijn mond voorbij gesproken. 

Filmreportage

Aharon overleefde het. 76 jaar later vertelt hij zijn bijzondere verhaal in een exclusieve filmreportage gemaakt door Pia Media, die hiernaast te zien is door op de startbutton te klikken.

 

Terug naar het overzicht